Het Versnellertje is een wielervereniging uit het Betuwse dorpje uit Ochten. Leden van het Versnellertje hebben één ding gemeen; passie voor fietsen. De leden van het Versnellertje fietsen samen toertochten, maar het Versnellertje organiseert ook viermaal in een jaar toertochten. Bij het Versnellertje zijn er leden die op zaterdagmorgen rustig een tochtje fietsen met een banaantje in de achterzak, maar er zijn ook leden die op een mooie zomeravondje lekker doortrekken en een sprintje (bergop) niet uit de weggaan.

Sinds 1980

Het Versnellertje is in 1980 opgericht door een aantal fietsvrienden in samenwerking met de enige fietsenmaker in Ochten. In dat jaar werd er een voorlichtingsavond georganiseerd met als gastspreker oud-tourwinnaar Jan Janssen. Op deze avond gaven veel fietsers zich op als lid en kon er een bestuur worden samengesteld. Na een jaar gezamenlijk tochten te hebben gereden, is de vereniging lid geworden bij de landelijke fietsbond.

In 2023

Tegenwoordig zijn er +-45 leden aangesloten bij het Versnellertje. De club bestaat uit mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 76 jaar oud. Het aandeel jongere leden is de laatste jaren stijgende. Het Versnellertje Ochten is aangesloten bij de Nederlandse toer fiets Unie (NTFU). Dat levert voor de leden van het Versnellertje vele voordelen op.

Het grootste deel van de leden is actief op de racefiets. Een deel van de leden fietst naast zomers op de racefiets ook ’s winters op de mountainbike of gravelbike

Toertochten

Door het Versnellertje wordt er elk jaar twee toertochten georganiseerd. Aan deze toertochten kunnen leden maar ook niet-leden deelnemen. Op onze website vindt u meer informatie over onze toertochten.

Clubtochten

Naast vier toertochten wordt er in de zomermaanden wekelijks clubtochten georganiseerd. Aan deze tochten kunnen alleen leden deelnemen. De clubtochten hebben meestal een afstand tussen de 100 en de 150 kilometer. De clubtochten op woensdagmorgen vertrekken om 09:00 bij de Mac Donalds in Ochten.
Als er op zaterdag een toertocht in de omgeving van Ochten georganiseerd wordt rijden leden van het Versnellertje gezamenlijk die toertocht.
Bij het ontbreken van een toertocht in de omgeving wordt er ook op zaterdag een clubtocht georganiseerd. Deze tochten starten ook vanaf de Mac – Donalds in Ochten. Voor meer informatie zoals starttijden zie het programma op deze website.

Club twee daagse

Ook organiseert het Versnellertje jaarlijks een club twee daagse. De deelnemers fietsen dan over twee dagen een rondje in Nederland. ’s Nachts wordt er overnacht in Hotel. Een club twee daagse is aantrekkelijk om aan deel te nemen omdat alles voor die twee dagen is geregeld door het Versnellertje en je komt op plekken waar je nog nooit geweest bent. De club twee daagse is alleen bestemd voor leden.

Deelname aan toertochten

Leden van het Versnellertje nemen individueel of in groepsverband deel aan toertochten in zowel het binnen en buitenland. De toertochten waaraan in groepsverband wordt deelgenomen staan vermeldt in het programma op deze website. Een klein gedeelte van de leden neemt ook weleens deel aan wedstrijden.

Thuisbasis

Het Versnellertje staat bekend als het ‘Versnellertje Ochten’. Dit omdat de club jaren de thuisbasis had in Ochten. Sinds 2014 is de thuisbasis van het Versnellertje de Dodewaardse ijsclub. Vanuit deze accommodatie starten de vier georganiseerde toertochten. Ook worden de jaarvergaderingen op deze plek gehouden.

Lidmaatschap

Heb je ook interesse in een lidmaatschap van het Versnellertje zie dan de pagina Lid-worden. Van Harte welkom!